Sfaturi și trucuri pentru a maximiza spațiul de depozitare în casă sau apartament

Sfaturi și trucuri pentru a maximiza spațiul de depozitare în casă sau apartament

       
         Trăim într-o era digitală, dar se pare că am achiziționat mai multe lucruri ca oricând - iar pandemia nu a ajutat, cu vânzările de orice, de la produse de curățare și echipamente de gaming până la biroul de acasă și echipamentele de gimnastică care au crescut în timpul carantinei. Dacă dulapurile tale explodează la incheieturi, acesta este ghidul pentru tine!
Cu o planificare atentă, este relativ ușor să te organizezi și să descoperi un spațiu pe care nu știai niciodată că îl ai. Îți vom arăta cum să profiți la maximum de potențialul de depozitare al casei tale, identificând acele colțuri nefolosite pregătite pentru transformare în spațiu de depozitare. 

         Abordează dezordinea

        Nu are absolut niciun rost să abordezi problemele de depozitare ale casei tale până când nu ai făcut o dezordine majoră - o sarcină care în sine va elibera spațiu valoros. Va trebui să fii necruțător, așa că solicita ajutor dacă nu ai speranță în luarea deciziilor și pune articole într-unul din cele cinci grămezi - păstreaza, vinde, donează, pentru reciclat sau gunoi.
Pentru a face munca mai ușor de gestionat, abordează cameră cu cameră și concentrează-te pe o zonă la un moment dat - de exemplu, o comodă sau sub pat.

        Folosește tot spațiul de la mansardă/ pod

        Locul evident pentru a ascunde lucrurile pe care nu le folosiți foarte des, mansarda ar trebui să fie îmbrăcată pentru a oferi o suprafață solidă și plană pentru cutii. Pentru un acces sigur, montează o scară extensibilă care se pliază înapoi în trapă. Aceste lucrări pot fi făcute de bricolagi cu experiență, dar există mărci specializate care pot finaliza sarcina într-o zi.


     

         Profită la maximum de tavanele înalte

        Casa ta are tavane înalte? Într-o zonă de living în plan deschis, o mulțime de mobilier de sine stătător poate face spațiul să se simtă prea ocupat. Utilizând în mod inteligent zona din jurul și deasupra deschiderii dintre camere, poți crește cu adevărat capacitatea de stocare fără a ocupă spațiu pe podea. Trebuie luată în considerare o combinație de rafturi pentru a îți etala comorile și dulapuri cu uși pentru a ascunde lucrurile care le vrei mai puțin vizibile.


        Livingul în plan deschis ne-a adus camere multifuncționale, pline de lumină, dar are un preț, deoarece vei avea mai puțini pereți pe care să te bazezi pentru depozitare. Prin urmare, este vital să profiți la maximum de spațiul de perete rămas, adăugând unități montate și rafturi deschise. Optează pentru dulapuri din podea până în tavan, astfel încât să nu fii tentat să strângi lucrurile deasupra.

        Dacă instalezi o bucătărie nouă și nu ai deja o zonă de birou dedicată, poți lua în considerare integrarea unei stații de lucru care se completează perfect cu restul încăperii. Rafturile și birourile încorporate din zonele de zi și de luat masă pot fi ascunse în spatele ușilor pliante sau glisante, ceea ce păstrează totul îngrijit și ordonat, în timp ce rafturile înguste vor folosi spațiul de deasupra ramelor ușilor sau deasupra mobilierului.

 

        Spațiul de sub scară
 

        De obicei ignorăm spațiul de sub scară pentru că este mic, îngust şi nu ştim ce să facem cu el, dar o curățare, regândire și reamenajare poate face minuni. Vă sugerăm să-l împărțiți în trei secțiuni - ideal cu ușa proprie - folosind cea mai înaltă secțiune pentru articolele mari pe care le folosiți în majoritatea zilelor, cum ar fi aspiratorul și masă de călcat, compartimentul din mijloc pentru jachete și eșarfe și cel mai mic pentru echipamentul tău de bricolaj și unelte.
     
         Într-o zonă în plan deschis, poți extinde spațiul de depozitare al bucătăriei creând o cămară sub scări sau adăugând rafturi și compartimente extensibile pentru veselă, sticlărie și cratițe.
Dacă ești pasionat de vinuri, dulapul de sub scări ar putea deveni chiar o cramă! Și, cu puțînă imaginație și abilități decente de tâmplărie, ridicările scărilor ar putea fi transformate în rânduri de sertare la îndemână.



 

        Explorează fiecare colț mic

        Nu uita că și cele mai mici spații pot fi transformate în locuințe utile pentru tot felul de obiecte. Fiecare spațiu liber care nu îl utilizezi, amenajează-l cu rafturi, un suport pentru sticle sau lăzi pentru jucării.

        În bucătărie, ai putea umple golul de sub unitățile tale cu sertare cu soclu. Stivuitoarele de farfurii, ușile și rafturile de colț vor face dulapurile de bucătărie să funcționeze de două ori mai mult. În dormitoare, alege paturi cu saltea sau sertare dedesubt pentru a depozita pilote voluminoase de rezervă, lenjerie de pat și perne. Și nu uita că holurile sunt pline de potențial pentru spațiu de depozitare.

        În baie – de obicei cea mai mică cameră – poți introduc mobilier modular în spațiile de sub chiuvetă și deasupra toaletei și, dacă te gandesti să îți reamenajezi baia, optează pentru construirea de rafturi încastrate între montante pentru elementele esențiale pentru duș.

 


        Cu cât ai mai mult spațiu, cu atât mai ușor va fi să păstrezi totul organizat. Dacă îți lipsește spațiul, consideră că această este cea mai mare provocare pentru a păstra totul în ordine. Cea mai bună soluție pentru tine va depinde probabil de circumstanțe
- unde anume locuiți și câți bani aveți de cheltuit. Ceea ce este important este să găsești o soluție care să funcționeze pentru situația ta particulară.

 

Suport clienti L-V 9:00-17:00 | Online 24/7

0728202102 sales@homesolutions.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!