Scule electrice - Top 10 sfaturi de siguranță pentru utilizarea lor

Scule electrice - Top 10 sfaturi de siguranță pentru utilizarea lor
Odată cu evoluția tehnologiei, a crescut și frecvența folosirii uneltelor electrice. Sculele și uneltele rudimentare au fost înlocuite cu modele mai productive, mai eficiente și mai ușor de folosit. Oamenii întotdeauna au căutat metode să rezolve cât mai repede și mai ușor sarcinile dificile, aspirând mereu spre progres.

Sunt multe companii care produc scule electrice, inclusiv Bosch, DeWalt, Makita, Würth. Bosch este specializată în scule electrice fără fir, DeWalt produce mașinării de găurit electrice și cu fir, fierăstraie, șlefuitoare și alte unelte specializate, Makita oferă o gamă largă de produse, inclusiv burghie, fierăstrău, șlefuitoare, freze, mașini de tăiat, Würth produce mașini de găurit, de tăiat, de șlefuit, unități de vopsire și accesorii, aspiratoare, etc.
Toate aceste scule electrice vin în ajutor, cu scopul de a-ți face viața mai ușoară.

În continuare, îți prezint 10 sfaturi utile, care te pot ajuta să folosești în siguranță sculele electrice, vei econimisi timp și depune efort redus pentru a efectua o anumită operațiune și vei prelungi viața lor de funcționalitate. 
  1. Ștecherul sculei electrice trebuie să fie potrivit prizei electrice. Nu îl modifica niciodată, deoarece ștecherele nemodificate și prizele corespunzătoare diminuează riscul de electrocutare. Nu schimba destinația cablului. Nu folosi niciodată cablul pentru transportarea sau suspendarea sculei electrice sau pentru a trage afară stecherul din priză.
  2. Ferește sculele electrice de ploaie sau umezeală. Pătrunderea apei mărește riscul de electrocutare. NU utiliza scule și echipamente electrice în medii explozive sau în apropierea zonelor unde sunt vapori inflamabili și gaze, pentru că aceste scule produc scântei și pot să genereze un incendiu.
  3. NU folosi niciodată accesorii improvizate! Asigură-te că folosești sculele potrivite pentru ceea ce ai de făcut. Acest lucru presupune de asemenea să folosești lamele și accesoriile potrivite pentru sculele care funcționează la curent electric. Nu impoviza atunci când nu ai instrumente potrivite. Dacă o sculă electrică se strică în timpul utilizării, oprește munca până când acesta va fi reparată.
  4. NU lucra neprotejat! Utilizează echipamente de protecție speciale, precum ochelari de protecție, mască pentru praf, încălțăminte de siguranță antiderapantă, protecție auditivă sau cască de protecție, mănuși de lucru, etc. De asemenea, evită să porți haine largi sau bijuterii care ar putea să te încurce în ceea ce ai de făcut.
  5. Manevrează sculele electrice cu grijă. Nu fă mișcări bruște și nu arunca la întâmplare accesoriile. Evită să le păstrezi în buzunar. Mai bine păstrează-le într-o cutie sau într-o geantă specială. De asemenea, păstrează și spațiul de lucru curat și în ordine.
  6. Cauza multor accidente este întreținerea necorespunzătoare a sculelor electrice. Este foarte important să întreții sculele și accesoriile acestora. Verifică alinierea corespunzătoare, controlează periodic dacă există piese rupte, deteriorate sau care să afecteze funcționarea sculei electrice. Folosește aceste unelte conform instrucțiunilor, ținând cont de condițiile de lucru și de activitatea care trebuie desfășurată.
  7. Deconectează și scoate din priză sculele și accesoriile pe care nu le mai folosești. Nu le lăsa nici pentru o perioadă scurtă de timp, pentru că ar putea fi periculoase pentru persoanele din jur care trec prin zonă. De fiecare dată deconectează și scoate din priză sculele electrice atunci când este nevoie să le muți dintr-o parte în alta.
  8. Dacă pot fi montate echipamente de aspirare și colectare a prafului, asigură-te că acestea sunt racordate și folosite în mod corect. Folosirea unor astfel de instalații, poate reduce semnificativ poluarea cu praf.
  9. Păstrează distanța. Atunci când folosești sculele electrice, asigură-te că ai suficient spațiu în jurul tău pentru a lucra în siguranță.
  10. Înainte să începi să lucrezi cu o sculă electrică nouă pe care nu l-ai mai folosit până acum, citește cu atenție manualul de instrucțiuni pentru a învăța cum se folosește corect și în siguranță.





















 

Suport clienti L-V 9:00-17:00 | Online 24/7

0728202102 sales@homesolutions.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!