Uneltele necesare la construirea casei prietenului tau?

Cele mai bune case pentru câini - Tărâmul Animalelor
 

La construcția propriu-zisă a căsuței, trusa de scule va cuprinde:

  • Fierăstrău electric, pentru debitarea lemnului;
  • Poți folosi atât fierăstrăul circular, cât și fierăstrăul pendular.
  • Bormașină, pentru găurit și înșurubat;
  • Un capsator pneumatic, pentru fixarea izolației bituminoase a acoperișului și a covorului de cauciuc pe dușumea;
  • Un cutter, pentru tăierea cartonului bitumat și a covorului de cauciuc;
  •  O nivelă, ca să te asiguri că toate unghiurile de construcție sunt corecte.

Spre finalul proiectului, când vei trece la finisarea căsuței pentru câine, îți va fi necesar un pistol de vopsit.

 

Casa pentru câinele tău – etape de lucru

Propunerea noastră este să te ocupi pe rând de fiecare parte din structura cuștii. Vei economisi timp și vei lucra cu mai multă plăcere dacă (după ce te-ai asigurat că ai măsurat corect), vei tăia cu fierăstrăul toate materialele la dimensiunea stabilită. Ulterior, va trebui doar să realizezi montajul, folosindu-te de o mașină de înșurubat.

Podeaua

Pentru construcția podelei, vei folosi patru piloni de cherestea, pe care îi vei monta cu holzsuruburi într-un cadru cu formă dreptunghiulară sau pătrată. Pe structura obținută, vei atașa placa de OSB.

Ai grijă ca podeaua cuștii să fie ridicată de la sol cu cel puțin 15 cm, pentru a feri căsuța câinelui de ploaie și zăpadă. Pentru asta, tot din piloni de cherestea, poți construi patru picioare de susținere, sau un planșeu.

Pereții

Fixează în podea patru rigle de cherestea, acestea vor fi cadrul de susținere pentru pereți, pe care vei monta plăcile.

Decuparea plăcilor din OSB sau a celor din lemn se face urmând schița și având grijă să lași un surplus de 5 centimetri peste înălțimea pilonilor care formează cadrul. Dacă vei face acoperișul în două ape, ține cont că pereții față-spate vor fi mai înalți, pentru a susține acoperișul.

Pentru peretele din față, vei decupa cu fierăstrăul pendular intrarea pentru câine. Aceasta trebuie să îi permită animalului tău de companie să pătrundă ușor în interior, fără să se „strecoare”.

Ca să asiguri ventilația cuștii, realizează cu bormașina câteva găuri în placa peretelui din spate.

 

 

Acoperișul

Alegerea designului cuștii e a ta, însă îți recomandăm să optezi pentru un acoperiș în două ape, pentru a împiedica apa să se acumuleze în perioadele cu precipitații.

Pentru acoperiș, vei folosi patru piloni și două plăci din lemn. Mai întâi vei fixa cei patru piloni, care vor alcătui șarpanta acoperișului, iar pe acest cadru, vei monta panourile din lemn.

Important: plăcile din lemn pentru acoperiș trebuie fixate în așa fel încât să rămână câțiva centimetri în față și în laterale, care să permită scurgerea apei.

Când acoperișul e gata, fixează izolația bitumată.

Decorarea

Dacă ai încheiat construcția și te declari mulțumit, urmează și o parte cu mai puține calcule și măsurători. Vopsirea cuștii e ultimul pas de bifat, pentru care ai libertatea să alegi orice culori îți plac și care se armonizează bine cu aspectul curții tale. Alege o vopsea pe bază de apă, ecologică și lipsită de toxicitate, pe care o vei aplica în mai multe straturi, pentru acoperire sporită.

Amenajarea

Înainte să inviți cățelul să-și testeze locuința proaspăt construită de tine, fă-i un „cadou” de casă nouă: o păturică sau un preș moale, iar câteva jucării care nu aglomerează spațiul sunt și ele binevenite.

Dacă ai inclus și o verandă, acolo e locul perfect pentru bolurile de apă și mâncare.

După cum ai văzut, construirea unei căsuțe pentru câine nu este un proiect dificil. Cu o bună organizare și cu un mic necesar de unelte folositoare în orice gospodărie, poți termina proiectul într-un weekend.

Spor la construit!

Suport clienti L-V 9:00-17:00 | Online 24/7

0728202102 sales@homesolutions.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!