Ai grijă la culori! 8 combinații și influența lor asupra stării tale de spirit

Ai grijă la culori! 8 combinații și influența lor asupra stării tale de spirit
Culorile nu îți influențează doar decorarea locuinței sau alegerea hainelor, dar acționează și asupra stării tale de spirit și a sentimentelor tale.
De aceea, este foarte important să ști ce culori să folosești. 
Atunci când alegi culoarea canapelei, mobilei sau a draperiei din locuința ta, deciziile pe care le iei, sunt din punct de vedere estetic. Însă, specialiștii au demonstrat că prin folosirea culorilor potrivite, putem îmbunătăți și starea noastă de spirit, ba chiar și sănătatea sau psihicul nostru.
Pentru a putea alege culorile potrivite în funcție de nevoile pe care le ai, trebuie să ști exact ce efect are fiecare, asupra psihicului tău.

Roșu 

Este culoarea cea mai caldă și intensă din punct de vedere emoțional, este asociată cu energia vitală și dragostea, însă și cu agresivitatea. 
În vestimentație este recomandat să porți dacă te simți epuizat, căci îți dă energie, dar este folosit și pentru seducție; e dovedit faptul că reprezentanții sexului tare reacționează instinctiv la nuanțele acestei culori.
Roșul fiind atât de intens, nu este ușor de asortat când vine vorba de designul interior. Cel mai potrivit este folosirea ei în camera de lucru, însă cei îndrăzneți aleg această culoare și pentru dormitor. De asemenea mai pot fi recomandate în amenajarea bucătăriilor, stimulând apetitul.

Portocaliu

Această culoare este energizantă și îți redă pofta de viață. Este o culoare de întinerire, stimulează activitatea inimii și întărește plămânii. În vestimentație e recomandată dacă vrei să scapi de complexe și să atragi privirile din jurul tău.
Portocaliul e recomandat în camera de zi, dar nu e indicat în cea de odihnă, fiind prea excitant.

Galben

Simbolizează demnitatea, înțelepciunea, optimismul și memoria. Te cucerește prin căldură, prin sentimentul de bucurie pe care o emană. Stimulează vederea și sistemul nervos.
Te poți îmbrăca în galben dacă urmează să ții un discurs sau o prelegere și cu siguranță vei capta atenția celor din jur.
Culoarea de galben deschis poate fi folosită în doze moderate la decorarea casei tale, fiind potrivită pentru pereții sufrageriei sau a camerei de lucru, mai puțin în cea de dormitor.

Alb

Albul este culoarea care sugerează curățenia, puritatea, confortul și pacea, respingând sentimentele negative. Prea mult alb însă, îți dă senzația de mediu steril care provoacă nesiguranță, dar și o senzație de răceală, izolare.
În vestimentație e recomandat să te îmbraci în alb, când vrei să îți limpezești găndurile pentru un nou început. 
Această non-culoare este cel mai des folosit în locuința noastră pentru zugrăvirea pereților în dormitoare, sufragerii, birouri sau săli de conferință.
De asemenea, găsim mult alb și în mobilierul din baie. Indiferent că vorbim despre dulapuri cu accesorii, obiecte sanitare , lavoare sau căzi de baie, toate se potrivesc mănușă acestei încăperi.

Negru

Non-culoarea formală și convențională. Acesta semnifică putere, autoritate, inteligență, dar și agresivitate. Este cea mai populară culoare din industria modei, fiind asociată cu eleganța și cu ideea de stil. În ceea ce privește lenjeria feminină, negrul este o mare senzualiate.
Pentru ambientul locuinței tale, este potrivită doar pentru unele obiecte de interior. E din ce în ce mai comună folosirea acestei culori pentru amenajarea camerei de zi, a mobilierului și detaliilor în special, dar arată foarte bine și în bucătărie sau baie.

Verde

I se spune și culoarea sănătății sau culoarea vieții. Simbolizează calmul, echilibrul, starea de bine, cunoașterea și evoluția. Această culoare reduce tensiunea, este un balsam al stărilor de irirtare psihică.
E indicat să te îmbraci în verde când comunici cu prietenii apropiați sau dacă ai o întălnire romantică. De asemenea, te poate ajuta și când meditezi, astfel simțindu-te mai aproape de natură.
Poți zugrăvi în dormitor /  camera de odihnă, nuanțele pale avănd darul de a te relaxa. 

Albastru

Este culoarea cerului, liniștei și a odihnei. Nuanțele acestei culori induc starea de relaxare, calm și liniște. Scad tensiunea arterială și încetinesc pulsul.
Îmbracă-te în albastru dacă vrei să fi relaxat și când frecventezi locuri publice.
Folosirea tonurilor calde, mai ales cele de verde, pentru dormitor este alegerea ideală. Nu doar pentru pereți, e recomandat să folosești și pentru decorațuni: perne, draperii, așternuturi sau pături.

Violet

Este considerată nuanța ideală, pentru că este o combinație între cea mai caldă culoare ( roșu ) și cea mai rece ( albastru ). Violetul este asoiată cu frumusețea, creativitatea, cu bunătatea și sinceritatea; stimulează intelectul și calmează durerea.
În vestimentație este potrivită pentru artiști sau pentru cei implicați în activități de binefacere. 
Deoarece are o încărcătură energetică mare, este indicat folosirea acestei culori în încăperi unde se stă mai puțin, cum ar fi holul. 
       
Dacă am trăi într-o lume alcătuită doar din alb și negru, am deveni mai agitați. Prin cunoașterea efectelor acestor culori asupra psihicului nostru, ne putem elibera de stres, îmbunătățindu-ne sănătatea.
O viață colorată =  o viață fericită ! 


 

Suport clienti L-V 9:00-17:00 | Online 24/7

0728202102 sales@homesolutions.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!